вторник, 31 март 2009 г.

Как да бъдем "зелени" в училище или в офиса


Всеки от нас може с прости действия да допринесе много за подобряване на природата

Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


1. Изключвайте осветлението:
Когато напускате работното си място, офиса или училищната стая, просто натискане на копчето за осветление може да спести много електроенергия.

2. Използвайте електронна комуникация: Използвайте модерните начини за кореспонденция - електронна поща, чат и т.н.

3. Използвайте факса разумно: Има още един начин да изпратите факс на някого - като използвате компютърна програма - съществуват програми, чрез които лесно можете да изпратите своя документ на някого. По този начин ще намалите разхода на хартия и електроенергия за разпечатването на документа.

4. Използвайте рециклирана хартия: В ежедневнита си работа се използва изключително много хартия за чернови, вътрешна кореспонденция и т.н. Ако преминем, поне в тези случай, към рециклирана хартия, ще помогнем на природата.

5. Пътувайте ефективно: Това означава, че ходенето на работа или училище с велосипед или пеша ще помогне на природата да се възстанови от нанесените й от хората щети.

6. Изключвайте мониторите си: Когато не използвате за известно време своите компютри, можете да изключите своя монитор. Доказано е, че голяма част от разхода на електроенергия от компютъра се използва от монитора (особено при по-старите модели с електронно-лъчева тръба).




       


0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница